Ethereum staking; Hoe het werkt, voors en tegens

ethereum munt 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

- Ethereum cryptocurrency start updates naar het nieuwste 2.0-framework.

- Houders hoeven niets te doen om over te schakelen naar het nieuwe netwerk.

- Gebruikers kunnen hun ETH staken voor extra rendement.

Ethereum 2.0 is een langetermijn-update van het Ethereum-netwerk. Onlangs ging het eerste deel van de gigantische legpuzzel live op het netwerk genaamd “Phase 0”. De nieuwe fase, ook wel Beacon Chain genoemd, is een belangrijke ontwikkeling ondanks de nul-terminologie, aangezien het netwerk is verschoven van het energie-intensieve mining naar een meer conservatief op HODLing gericht systeem. De nieuwe update betekent dat gebruikers ETH-gebaseerde beloningen kunnen verdienen als ze hun cryptocurrency vergrendelen in een nieuwe functie genaamd staking. Het lijkt erg op een rentesysteem op basis van vaste deposito's en als gevolg daarvan zetten veel gebruikers hun cryptocurrency in om wat rendement te krijgen. Momenteel wordt aan gebruikers een tarief tot 12% aangeboden om meer kapitaalvlucht naar het systeem aan te moedigen, maar naar verwachting zal dit na verloop van tijd aanzienlijk afnemen.

Als u een nieuwe gebruiker van cryptocurrency bent en niet weet hoe u kunt profiteren van de nieuwste Ethereum-stakingfunctie, lees dan dit artikel. Het legt in eenvoudige bewoordingen uit wat u moet doen.

Wat moet u doen om over te stappen naar de Ethereum 2.0-update?

Als u op dit moment Ethereum (ETH) bezit, hoeft u niets te doen. Het netwerk is al overgeschakeld naar de nieuwe update. U kunt echter op verschillende manieren van de update profiteren.

De verandering heeft de rol van miners in het netwerk beëindigd, maar ze worden ondergebracht in een nieuwe beperkte rol, genaamd "validators". Deze nieuwe rollen verdienen momenteel veel, aangezien er momenteel slechts in totaal 17.000 validators zijn, maar het aantal zal naar verwachting in de nabije toekomst toenemen en de winstgevendheid zal naar verwachting een grote hit worden.

Verdien passief inkomen met uw ETH-munten!

Een ander gunstig aspect van de nieuwe update is dat u uw ETH-munten voor een bepaalde periode in een portemonnee kunt vergrendelen en er beloningen mee kunt verdienen. Deze beloningen zijn afhankelijk van de hoeveelheid en de tijd waarvoor u uw munten vergrendelt. Op dit moment is het tarief vrij hoog en kunt u ervan profiteren. Voorheen konden alleen miners met dure apparatuur mijnbeloningen krijgen (beperkte nieuw geslagen tokens). Nu met de nieuwe Ethereum 2.0-update zijn de beloningen in plaats daarvan gedemocratiseerd. Nu kan iedereen zijn munten inzetten en beloningen verdienen, net zoals dat je rente krijgt bij een conventionele bank. De update maakt het netwerk waarschijnlijk ook veiliger dan ooit.

U kunt uw ETH-tokens rechtstreeks op uw persoonlijke portemonnee of exchange-account staken. De meeste van de beste beurzen ondersteunen de nieuwe stakingfunctie van Ethereum en u kunt hun directe stakingfunctie gebruiken om de passieve beloningen heel gemakkelijk te verdienen. De meeste exchanges zoals Binance en Bitfinex bieden deze optie aan. Wat ze doen is een grote hoeveelheid ETH samen inzetten die de gebruikers hebben geselecteerd voor stakingdoeleinden, waardoor hun kansen op nieuw uitgegeven tokens worden vergroot.

Liever staken bij een vertrouwde Nederlandse exchange? Kijk dan eens bij Bitvavo. Deze Amsterdamse broker/exchange is marktleider in Nederland en biedt staking van verschillende cryptomunten aan, waaronder Ethereum. Lees ook onze Bitvavo review.

Pas op voor staking-gerelateerde oplichting!

Maar wat u moet vermijden, is een reeks online oplichtingspraktijken die belachelijke rendementen voor uw ETH-munten beloven. Sommige advertenties van deze oplichting bieden maar liefst 400% rendement op uw ETH. De hoofdlijnen van deze nep-uitzetschema's zijn eenvoudig; stuur ETH naar ons adres en we zullen het verdubbelen of verdrievoudigen in slechts een paar weken of dagen. Dit kan gemakkelijk worden vermeden als we ons houden aan wat het systeem biedt en het stakingproces volgen.

Allereerst hoeft u uw cryptocurrency naar niemand te sturen om het te staken. Het stakingproces is geheel aan jou en er hoeft niemand anders betrokken te zijn om je ETH munten te staken. Dus elke aanbieding die u vraagt ​​om uw crypto naar hun adres te sturen voor stakingdoeleinden, is nep en je moet er zo ver mogelijk vandaan blijven.

Voors en tegens van Ethereum Staking

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Voordelen

  1. Vroegtijdig rendement behalen met hoge tarieven.
  2. Kans om passief en zonder enig risico met de tijd meer en meer ETH te verzamelen
  3. Deel uitmaken van een monumentale verandering in het netwerk
  4. Futuristische projecten zoals Ethereum 2.0 kunnen, indien succesvol, resulteren in grote koersstijgingen.

Nadelen

  1. Het rendement kan in de loop van de tijd afnemen, waardoor gebruikers minder worden gestimuleerd om hun cryptovaluta voor een lange tijd te vergrendelen
  2. Prijsinstabiliteit kan betekenen dat ondanks het feit dat u meer cryptovaluta krijgt, uw totale waarde niet zal toenemen
  3. De nieuwe update kan bugs aan het licht brengen die de ETH koers op korte termijn kunnen beïnvloeden
  4. Futuristische projecten zoals deze brengen een zeker risico met zich mee. Als de update niet werkt zoals voorzien en nieuwe problemen oplevert, wordt het moeilijk verkopen voor het netwerk en kan de koers sterk dalen.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum is 's werelds op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie achter Bitcoin. Net als de meeste andere cryptocurrencies, ontsprong het uit de baarmoeder van Bitcoin en leende het het grootste deel van zijn ontwerp. Het ging echter een andere kant op en nu zijn beide heel verschillend van elkaar.

Vitalik Buterin is de mede-oprichter van Ethereum en de belangrijkste persoon achter een groot deel van de update. In 2014, toen Ethereum nog niet bestond, stelde hij voor om een ​​tweede laag van een programmeerbare blockchain aan het Bitcoin-netwerk toe te voegen om het applicaties en programmeerbare interfaces te laten ondersteunen. De Bitcoin-gemeenschap verwierp het idee echter omdat ze wilde dat het alleen een valutanetwerk bleef. Nadat hij niet succesvol was geweest in zijn pogingen om Bitcoin naar de programmeerbare wereld te brengen, ging Buterin aan de slag met de andere medeoprichters van Ethereum en richtte hij het Ethereum-netwerk op in 2016. Na een paar serieuze problemen slaagde de valuta erin om zich stevig te vestigen als de op een na meest waardevolle cryptocurrency in 2017. Maar ondanks de enorme stijging van de Ethereum koers, werd het netwerk ook overspoeld met schaalproblemen en onbevestigde transacties die de geloofwaardigheid en status ervan aantastten.

Om deze enorme structurele problemen op te lossen, wordt een futuristisch systeem getest en geïmplementeerd met de naam Ethereum 2.0. Deze wordt in 4 fasen geïmplementeerd en zal naar verwachting in 2022 zijn afgerond.

Conclusie

Wanneer u een lange termijn belegger (HODL-er) in Ethereum bent en extra rendement wil verdienen op uw cryptomunten, dan is ethereum staking een goed idee. Het makkelijkst gaat dat via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Het enige wat je bij Bitvavo hoeft te doen is de ETH in hun op het platform geïntegreerde wallet bewaren en de staking-optie aanzetten. Uw ETH blijft daarna gewoon beschikbaar voor directe verkoop. Het staat dus niet vast. Meer informatie vindt u op de website van Bitvavo.