Wat zijn DApps en hoe worden ze toegepast?

DApps

De mogelijkheden van Blockchain overtreffen ver de initiële introductie van de technologie die voor het eerst werd gepresenteerd in de vorm van Bitcoin en Cryptocurrency. Met projecten als Ethereum hebben ze geïnnoveerd op de huidige processen en enorme vooruitgang geboekt, waardoor een impact is ontstaan ​​die verder gaat dan financiën. Met een slimme contractimplementatie heeft het Ethereum-platform voet aan de grond gekregen bij zowel ontwikkelaars als bedrijven vanwege het onveranderlijke karakter, het gedecentraliseerde protocol en de methodologie die veel van de bijbehorende kosten en toetredingsdrempels die verband houden met derden elimineert. Deze gedecentraliseerde applicaties of DApps overtreffen ver de beperkingen van cryptocurrency die uitsluitend op financiën is gericht, en zijn al begonnen met een revolutie als het gaat om supply chains, gegevensverzameling en entertainment.

Wat zijn DApps?

Een integraal onderdeel van de manier waarop DApps werken, is afhankelijk van de contingentie van slimme contracten, die een vooringestelde voorwaarde bevatten waaraan moet worden voldaan en een voorgeprogrammeerde uitvoerbare taak voor zodra de omstandigheden geschikt zijn. Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van traditionele systemen die verzoeken monitoren, volgen en verwerken, omdat er geen moderator nodig is om ervoor te zorgen dat alles overeenkomstig verloopt. Er is ook geen risico op kwaadwillende bedoelingen als gevolg van incompetentie of menselijke fouten van een beheerder. Verwerkte gegevens en bedrijfscomponenten worden gemakkelijk bijgehouden, en dit vermindert de kosten en tijd die nodig is om orde op zaken te stellen. Door tussenpersonen te elimineren, benadrukken DApps de inerte en veilige kenmerken van de mogelijkheden ervan, evenals het veelzijdige karakter dat in een groot aantal velden kan worden geïntegreerd.

DApps in gebruik bij Wallmart en IBM

Een project van Walmart en IBM heeft laten zien dat ze met de implementatie van blockchain en DApps een stap in hun supply chain-systemen hebben kunnen zetten, wat heeft bijgedragen aan het verstevigen van de use-case van DApps terwijl het mainstream-aandacht kreeg van grote industriële spelers. Door een DApp te introduceren die realtime analyses biedt over voedselverwerking, verzendinformatie met nauwkeurige traceerbaarheid en verifieerbaarheid, hopen IBM en Walmart dat deze implementatie kan helpen bij het opsporen van verstoringen in processen. Vervolgens hoeven ze dan alleen de betreffende processen te stoppen in plaats van het beëindigen van volledige operaties. Dit bespaart enorm veel tijd bij het lokaliseren van waar besmette goederen vandaan komen en bespaart het bedrijf en de verwerkingscentra geld door hun inspanningen op één locatie te concentreren zonder alle andere systemen in de toeleveringsketen te stoppen. Deze implementatie van DApps en de functionaliteit van blockchain zal zich waarschijnlijk uitbreiden naar andere supply chain-systemen. Veel bedrijven zullen het voorbeeldmodel van Walmart en IBM volgen, dat de veiligheid van de klant voorop stelt en tegelijkertijd tijd en geld bespaart.

DApps gebruik in entertainment en gaming industrie

DApp ontwikkeling heeft ook veel grip gekregen op het gebied van entertainment en gaming. Nu e-sports al meer kijkers en inkomsten claimt dan de NHL, zal de groei naar verwachting exponentieel gaan. Met een verwachte omzet van 1,79 miljard dollar in 2022 voelen gamers, streamers en ontwikkelaars des te meer de prikkel om te innoveren in de branche en meer tijd te besteden aan e-sport en videogames. Nu grote partners, zoals de NBA, belangstelling beginnen te krijgen voor investeringen in e-sports, lijken de kansen op dit moment grenzeloos. Er wordt echter verwacht dat DApp-ontwikkeling en -implementatie nog meer gamers, ontwikkelaars en bedrijven zal introduceren met het vooruitzicht van eigendom van real assets, wat nu mogelijk is dankzij de blockchain. Momenteel zijn in-game-items beperkt tot afzonderlijke games en uitgevers, waarbij in-game-valuta geen waarde behoudt, behalve de mogelijkheid om game-items te kopen.

DApp-ontwikkeling op de Ethereum-blockchain heeft een nieuw concept geïntroduceerd voor gamers. Een concept dat ze waarschijnlijk van harte zullen omarmen nadat ze het uit de eerste hand hebben ervaren. Het vooruitzicht van spelen om te verdienen maakt het mogelijk om game-items op de blockchain op te slaan, waarbij het volledige eigendomsrecht aan de speler wordt gegeven. In wezen creëert dit een op spelers gebaseerde economie waarin gamers hun in-game-beloningen kunnen verkopen, verhandelen en er geld mee kunnen verdienen door valuta die kan worden opgenomen in tegenstelling tot de huidige in-game-activa. DApps zoals Decentraland zijn enorm winstgevend gebleken voor codeerders zonder de overhead van grote uitgevers die hun creatieve vrijheid beperken en het geeft gamers de mogelijkheid om hun creaties te bouwen, verkopen en er cryptocurrency mee te verdienen.

Afgezien van gamen en spelen om te verdienen, is de beruchte basketbalspeler Spencer Dinwiddie in onderhandeling met de NBA om hem in staat te stellen zijn contract te tokeniseren en op de Ethereum-blockchain te plaatsen. Door een DApp te initialiseren die fans en investeerders in staat zou stellen om rechtstreeks deel te nemen aan toekomstige winsten door middel van het verstrekken van kapitaal vooraf bij de aankoop van een deel van zijn contract. Daardoor kan een groot deel van de overhead die nodig is voor het aantrekken van kapitaal en het vinden van investeerders worden geëlimineerd door slimme contractsystemen die transparantie bieden tussen fans, investeerders en entertainers. De mogelijkheid om dit te verspreiden naar Youtubers is momenteel een werk in uitvoering. Met demonetisering als een constante bedreiging voor makers van inhoud, creëert dit een uitzonderlijk initiatief om entertainers meer controle te geven over hun inhoud, middelen en kapitaal.

Conclusie

DApp-implementatie is misschien wel een van de interessantere aspecten van blockchain-technologie vanwege het veelzijdige karakter en de meerdere rollen die het in verschillende sectoren kan spelen. In de meeste industrieën waar het verzamelen en delen van gegevens een integraal onderdeel is van de dagelijkse activiteiten, zijn mensen begonnen met het in twijfel trekken van de huidige normen en te kijken hoe DApps de huidige processen kunnen verbeteren. De implementatie en acceptatie van DApp zal ongetwijfeld een revolutie teweegbrengen in de standaardprocessen m.b.t. hoe mensen zaken doen, transacties verifiëren en hun informatie beveiligen. De enige vraag is welke bedrijven het proces zullen pionieren en hoe ze de lat voor hun concurrenten zullen blijven verhogen.

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.