Ethereum whales accumuleren massaal ETH terwijl koers stabiliseert rond $2.000

Ethereum Whale springt op naast grafiek van Ethereum koers 

Nieuwe on-chain data geeft inzicht in de activiteit van whales op het Ethereum (ETH) netwerk. Deze vermogende investeerders zijn de afgelopen dagen hun aankoop van de populaire cryptocurrency aan het opschroeven. Waar ze voorheen in het jaar juist verkopers waren van ETH, zijn de whales nu juist munten aan het accumuleren. De activiteit van deze vermogende adressen is historisch gezien een indicatie voor een mogelijke ethereum prijs rally. 

Ethereum whales beginnen ETH munten te accumuleren

On-chain blockchain analist Ali deelde op social media platform X zijn inzichten omtrent de whale activiteit op het Ethereum netwerk. Volgens de analist zien we in de afgelopen dagen een plotse verandering in het gedrag van whales. Een groot deel van het afgelopen jaar verkochten de vermogende adressen, die meer dan 10.000  ETH bezitten (wat neerkomt op een huidige waarde van minimaal $20 miljoen), munten. Dit is een bearish signaal, whales hebben namelijk veel invloed op de koers doordat ze simpelweg veel ETH bezitten. In de afgelopen dagen zijn de whales juist munten gaan accumuleren wat een bullish signaal is voor de cryptocurrency en historisch gezien een indicatie is voor een koersstijging. 

Tweet @ali_charts 

 

ETH koers blijft stabiel rond de $2.000

Na de imposante prijs rally van oktober en november lijken de crypto koersen wat af te koelen en te stabiliseren. Niet gek, aangezien veel investeerders de kans nemen om tussentijds winsten te verzilveren wat ervoor zorgt dat de verkoopdruk toeneemt. De op één na grootste cryptocurrency wist kort zelfs boven de $2.120 uit te komen en vindt nu stabiliteit rond het belangrijke prijsniveau van $2.000. Als ethereum hier een sterke support weet te bouwen kan dit een goede basis vormen voor een nieuwe prijs rally. 

De explosieve rally van ethereum, die in oktober in gang werd gezet, is met name het gevolg van de ontwikkelingen omtrent een potentiële Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de crypto markt. Bitcoin (BTC) geniet al langere tijd de aandacht van verschillende grote institutionele vermogensbeheerders die verschillende aanvragen hebben uitstaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Recent ontvangt echter ook het grootste altcoin netwerk, Ethereum, een Spot ETF aanvraag van de grootste vermogensbeheerder BlackRock. Beleggers zijn zeer enthousiast over de ontwikkelingen omdat zij verwachten dat de komst van deze fondsen veel institutioneel vermogen kan aantrekken in de crypto markt.