Whales verkopen ETH terwijl Ethereum koers verder zakt

Ethereum in geschreven letters naast Ethereum koers grafiek die daalt 

De hoge Ethereum koers is niet onopgemerkt gebleven voor de zogeheten whales. De grote vermogende adressen verkopen in grote getalen hun munten en lijken te willen profiteren van de hoge koersen. Al sinds oktober staan de crypto koersen dik in het groen en behaalden verschillende projecten een jaarlijks koersrecord. De verkoop van whales kan volgens analisten een teken zijn dat de Ethereum koers mogelijk verder kunnen zakken en dat de correctie kan aanhouden. 

 

Bitcoin (BTC) leidde de crypto markt in oktober door een sterke prijs rally op te zetten. De munt was aan het begin van de maand oktober nog $27.000 waard en wist in twee maanden tijd een opmars te maken boven de $44.000, een stijging van ruim 60%. De Ethereum koers leek een tijdje achter te blijven maar begon eindelijk richting eind oktober een sterke ontwikkeling door te maken. Het enthousiasme onder investeerders werd verder gevoed door de mogelijke komst van een Ethereum Spot Exchange Traded Fund (ETF). De grootste vermogensbeheerder, BlackRock, heeft nu namelijk ook een aanvraag openstaan voor een Ethereum fonds bij de Amerikaanse autoriteit (SEC). Beleggers hopen dat het fonds veel institutioneel vermogen kan aantrekken, wat kan leiden tot een significante stijging van de Ethereum koers. De verwachting is dat de aanvragen in januari een oordeel kunnen ontvangen. 

Whale verplaatst 3.700 ETH naar exchange

Een grote whale, die meer dan 10.000 Ethereum bezit met een totaalwaarde van ruim $22 miljoen, voerde een grote transactie uit. Het ging in totaal om 3.700 ETH tokens die naar een adres werden verplaatst dat gelinkt is aan de grote crypto exchange Binance. De gehele transactie betreft een totale waarde van ruim $8,2 miljoen. Over het algemeen verplaatsen beleggers hun crypto tokens naar exchanges met het doel om deze te verkopen. Dat de whale zijn of haar munten in de verkoop zet is niet geheel onverwacht. De Ethereum koers wist flink te stijgen de afgelopen dagen en mogelijk wil deze grote cryptobelegger wat winsten verzilveren. 

Meer whales verkopen hun munten op de huidige Ethereum koers

Meer whales zijn al wat langer hun munten aan het verkopen in verband met de hoge prijzen, zo blijkt uit on-chain data. De verkoop suggereert dat een lokale piek in zicht is en dat de Ethereum koers wat weerstand kan verwachten rond het huidige niveau. Een correctie tot het prijsniveau van $2.000 is mogelijk, aangezien dat een belangrijk level is. Wanneer dit niveau niet wordt gehouden kan de ETH koers nog verder terugzakken tot volgende support niveaus van rond de $1.800.   

Ethereum koers grafiek