Ethereum koers legt basis voor prijs rally richting $3.000

ETH munt met stijgende Ethereum koers grafiek op achtergrond 

In de afgelopen dagen heeft de Ethereum koers een belangrijk prijsniveau weten te doorbreken. Volgens een technische analyse van CryptoDaily is de uitbraak een teken van een mogelijke nieuwe prijs rally voor de populaire altcoin tot boven de $3.000. De munt zag langere tijd weerstand rond een prijs van $2.300, maar brak daar op 28 december plots doorheen. Wanneer de uitbraak succesvol is, kan een verdere rally van de Ethereum koers verwacht worden. 

Op 26 december zakt de ETH koers nog onder de $2.200 om vervolgens een flinke sprong te maken tot boven de $2.430 afgelopen donderdag. Dit komt neer op een stijging van meer dan 10% in slechts twee dagen tijd. Daarmee lijkt de populaire altcoin weer positief momentum op te pakken en hopen beleggers dat de munt verder door kan pakken in het nieuwe jaar. Beleggers zijn al langere tijd teleurgesteld in de prijs prestatie van Ethereum, nadat vele andere crypto projecten hard in waarde zijn gestegen. 

Technische analyse voorspelt rally richting Ethereum koers van $3.000

In onderstaande figuur is een technische analyse te zien van de Ethereum koers. De munt heeft het lange tijd zwaar gehad om boven de grens van $2.000 te breken, maar slaagde er in november in om boven deze weerstand uit te komen. Vervolgens werd de bullish trend doorgezet en ondervond  ETH een volgende weerstand rond de $2.300. Afgelopen donderdag heeft de munt een sterke poging gedaan om door deze belangrijke grens te breken en schoot het boven de $2.400. Ondertussen ervaart de populaire altcoin een kleine correctie enis de koers teruggezakt tot rond $2300. Vanuit een technisch perspectief is het belangrijk voor ETH om support te vinden op het $2.300 prijsniveau. Wanneer dit lukt is de munt succesvol bezig om te consolideren voor een volgende opwaartse beweging richting de $3.000. Dit komt neer op een koersstijging van bijna 30%. 

Technische prijs analyse van Ethereum koers
Figuur 1: Technische prijs analyse van Ethereum koers (bron; TradingView)

 

 

Oprichter Ethereum, Vitalik Buterin, wil netwerk versimpelen

De oprichter van het Ethereum netwerk, Vitalik Buterin, wil veranderingen aanbrengen. Zo wil hij het netwerk gebruiksvriendelijk maken door het Proof of Stake (PoS) principe te versimpelen. Hierdoor kan het netwerk sneller transacties valideren waardoor het efficiënter kan opereren. Dit betekend dat transactiekosten mogelijk goedkoper kunnen worden op het netwerk en dat transacties sneller zullen verlopen, hierdoor kan de cryptocurrency beter concurreren met andere smart contract platformen.