Ethereum koers explodeert, beleggers verwachten komst ETH ETF

opstijgende raket met ETH logo symboliseert de snel stijgende Ethereum koers

De Ethereum koers kent een waanzinnige dag. In slechts 24 uur wist de grootste altcoin met ruim 11% in waarde te stijgen. Beleggers hebben de langverwachte Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) een eerste goedkeuring zien krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Investeerders zetten nu ook in op de komst van een Ethereum ETF. Een analist voorspelt dat de ETH koers kan excelleren tot boven de $3.500. 

 

De Ethereum koers is in de afgelopen 24 uur flink gestegen. Van een prijs van $2.200 tot bijna $2.650. Mede door een voorlopige goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF aanvraag door Amerikaanse autoriteiten. De verwachting is namelijk dat het fonds veel institutioneel kapitaal kan aantrekken, wat ook gunstig zal zijn voor de Ethereum koers. 

Ethereum koers grafiek
5-minuten Ethereum koers grafiek

 

Ethereum ETF ook op komst?

Nu de Bitcoin ETF realiteit lijkt te worden kijkt de crypto community alweer verder. Een Ethereum ETF zou de markt nog verder kunnen brengen en institutionele beleggers ertoe kunnen aanzetten zich ook te verdiepen in altcoins. Onder andere de grote Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock is bezig om een Spot ETH fonds te realiseren. Zij hebben al een zogeheten S-1 filing ingediend bij de SEC om een iShares Ethereum Trust fonds te lanceren. 

Ethereum koers weerspiegelt sterke verwachting op spot ETH ETF

Handelaren lijken nu in te zetten op de komst van het fonds, dat is ook terug te zien in de Ethereum koers. Die wist in de afgelopen 24 uur met meer dan 11% te stijgen. Zo ligt Alex Onufriychuk, de CEO van Kaminari, toe in een interview: 

 

“Er is een opvallende trend richting de Ether ETF”

 

Echter waarschuwen experts ook voor een potentiële tegenvaller. Hoewel een spot BTC ETF inmiddels is goedgekeurd door de Amerikaanse SEC, kan de markt veel weerstand verwachten voor een ETH Spot ETF. De SEC heeft een lange historie van tegenstand bieden tegen cryptocurrencies en blockchain technologie. Dat beleggers nu inzetten op een Ethereum fonds is echter niet gek. Zo ligt Martin Lee, een analist bij on-chain databedrijf Nansen, verder toe:

 

“Het belangrijkste idee is dat ETH, als de op één na grootste cryptocurrency, de grootste kans heeft om na BTC de volgende ETF te zijn”

Ethereum koers van $3.500 ligt om de hoek volgens analist

De macro-economische ontwikkelingen en de komst van Spot ETFs in de crypto markt kunnen de Ethereum koers boven de $3.500 tillen. Aldus de analyse van crypto analist ‘World of Charts’ op social media platform X. In de prijsgrafiek herkent de analist een “Bullish Pennant” patroon dat een indicator is voor een verdere koersstijging van mogelijk 34%. 

X-post World of Charts