Ethereum 2.0 Upgrade krijgt een toegewijd beveiligingsteam

ethereum 2.0 beveiliging 

De nieuwe upgrade van Ethereum zal volgens het hoofdteam achter het project, de Ethereum Foundation, een toegewijd beveiligingsteam krijgen. Het beveiligingsteam zal ervoor zorgen dat de aanstaande upgrades en updates op het netwerk vlot en veilig zullen verlopen in de loop van de komende maanden.

Justin Drake, een onderzoeker bij de Ethereum-stichting, gaf deze aankondiging eerder gisteren in een tweet.

Ethereum

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld met een huidige marktkapitalisatie van meer dan $ 40 miljard. Na ongeveer twee jaar van relatieve inactiviteit, staat de cryptocurrency met de laatste upgrades en toenemende gebruiksscenario's weer in de schijnwerpers en is de afgelopen 2-3 weken alleen al meer dan 60% in waarde gestegen. Het digitale activum zal naar verwachting ook de komende maanden goed blijven presteren, aangezien de verwachting hoog is wat betreft de geplande updates.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is een compleet nieuwe visie op de werking van het Ethereum-netwerk. Het systeem was in 2015 bedoeld om onveranderlijke blockchain-oplossingen te bieden voor individuen en organisaties over de hele wereld. Hoewel er enig succes werd waargenomen, is de waarheid dat het netwerk met de tijd niet groeide en dat er dringend behoefte was aan innovatieve updates.

Met Ethereum 2.0 wil de stichting enkele van deze beperkingen van het project aanpakken en iedereen in staat stellen om de blockchain-technologie goedkoop en efficiënt te gebruiken. De technologie heeft geweldige toepassingen te bieden op bijna alle gebieden van het leven, van overheidsorganisaties, vakbonden, industrie, fiscaal beheer en nog veel meer. Het enige dat nodig is, is dat er een platform wordt ontwikkeld dat functies en toepassingen kan bieden aan al deze industrieën.

Het beveiligingsteam

Updates voor elk blockchain-netwerk zijn een groot probleem en het netwerk wordt naar verluidt op dat moment kwetsbaar. Een toegewijd beveiligingsteam is dus misschien een goed idee, maar meestal laten grote blockchain-projecten mensen op afstand op een gedecentraliseerde manier vrijwilligerswerk doen.

Dit verandert dat in sommige opzichten, nu een toegewijd team wordt aangewezen door de Ethereum Foundation, wat bijvoorbeeld niet gebeurt bij grote broer Bitcoin.

De belangrijkste functie van het team is softwarebeveiligingsbeheer, om zich bezig te houden met “fuzzing, bounty hunting, pager duty”. Van het team wordt ook verwacht dat het theoretisch werk verricht bij het verifiëren van cryptografische algoritmen die zullen worden bijgewerkt als onderdeel van de Ethereum 2.0-upgrade.

Functies voor topprofessionals op het gebied van netwerk- en softwarebeveiliging worden door de Ethereum  Foundation aangeboden. De proefversie van een nieuwe Ethereum Medalla-upgrade is gelanceerd en zal binnenkort worden gevolgd door een lancering van het main-net zodra het nieuwe systeem is geverifieerd en door het kernteam is goedgekeurd. Deze upgrade maakt deel uit van de hele Ethereum 2.0-update.

Door de problemen bij elke nieuwe upgrade te identificeren, probeert de stichting een soepele overgang te bewerkstelligen. Als de updates soepel verlopen en er geen beveiligingsfouten worden gedetecteerd, wordt verwacht dat de Ethereum koers nog flink kan oplopen.

 

 

Ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.