BuzzFeed onthult ware identiteit van oprichters Bored Ape Yacht Club en Assange DAO haalt meer dan 12,5K ETH op in minder dan 72 uur

 

BuzzFeed, een in Amerika gevestigd bedrijf, heeft de ware identiteit onthuld van twee van de vier teamleden achter de non-fungible tokens van Bored Ape Yacht Club (BAYC). Volgens de verslaggever van BuzzFeed, Katie Notopoulos, zijn Greg Solano en Wylie Aronow de ware identiteiten van "Gordon Goner" en "Gargamel".

In een artikel dat vorige week vrijdag werd gepubliceerd, zei de journalist dat ze de identiteiten had achterhaald nadat ze de documenten van Yuga Labs had doorzocht. Merk op dat Yuga Labs het bedrijf is achter de Bored Ape NFT-collectie.

De verslaggever gaf aan dat het adres van het bedrijf is gekoppeld aan Solano, terwijl andere openbaar beschikbare informatie is gekoppeld aan Aronow.

Volgens Notopoulos runt het BAYC-team waarschijnlijk een hoogwaardig bedrijf "miljarden waard". De verslaggeefster voerde aan dat het runnen van zo'n bedrijf met pseudonieme namen het moeilijk maakt voor investeerders om 'hen verantwoordelijk te houden'.

In de Verenigde Staten eist de effectenwaakhond dat individuen die beursgenoteerde bedrijven runnen hun echte naam gebruiken.

Aan de andere kant zijn particuliere bedrijven onderworpen aan de ken-uw-klant (KYC) -regelgeving. Deze voorschriften helpen voorkomen dat criminelen "of gesanctioneerde landen zaken doen in de VS".

Dit is Doxxing, aangezien ze al "Cartoon Apes" zijn

Ondanks de voordelen van het runnen van een bedrijf met echte namen, heeft de onthulling van de echte namen van de twee Yuga-managers kritiek gekregen van degenen die voor Web3 ijveren.

De Web3-gemeenschap beschouwt het werk van Notopoulos als ongepast en bestempelde het als 'doxxing'. Cobie, een cryptopodcaster, beschouwde het artikel van de verslaggever bijvoorbeeld als 'garbage'.

Cobie voegde eraan toe dat het stuk bedoeld is om advertentie-inkomsten aan te trekken. Mike Solana merkte ook op dat de twee oprichters van Yuga Labs anoniem moesten blijven, omdat ze al 'tekenfilmapen' zijn.

Het incident bracht ook de tweet van Notopoulos terug uit 2009 waarin ze homofoob klonk. Maar de journalist maakte zich geen zorgen over de aanhoudende aanvallen. Ze tweette zelfs een screenshot van berichten van mensen die dreigden haar adres, 'werkplek' en andere persoonlijke informatie te onthullen.

Interessant is dat het artikel van Notopoulos uitkwam op dezelfde dag dat de BAYC-maker naar verluidt het hof maakte met gerenommeerde investeerders zoals Andreessen Horowitz.

AssangeDAO haalt $ 38 miljoen op in drie dagen

Terwijl de twee belangrijkste oprichters van Yuga Labs in de publieke belangstelling komen, heeft AssangeDAO in minder dan 72 uur meer dan 35 miljoen dollar opgehaald om Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, te helpen bevrijden.

AssangeDAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die fondsen wil werven door middel van donaties om Assange's vrijlating uit de gevangenis te helpen bewerkstelligen. In een tweet op 6 februari onthulde WikiLeaks dat ze meer dan 30 miljoen dollar hadden opgehaald.

De DAO heeft ongeveer 12.569 Ethereum (ETH) munten aangetrokken. Op het moment van schrijven waren de fondsen iets meer dan 38 miljoen USD waard.

De WikiLeaks-oprichter protesteert tegen uitlevering aan de VS en zit momenteel achter de tralies in het Verenigd Koninkrijk. Volgens JuiceBox, het platform dat de donatiecampagne aandrijft, begonnen mensen vorige week hun steun te betuigen. Tijdens het weekend kreeg het geheel echter een boost, waardoor het gedoneerde bedrag binnen 24 uur werd verdubbeld.

AssangeDAO merkte op dat het bedrag dat van ConstitutionalDAO overtreft en daarmee "de grootste JuiceBox DAO-fondsenwerving in de geschiedenis" te worden. ConstitutionalDAO haalde geld op om een ​​zeldzaam exemplaar van de Amerikaanse grondwet te kopen.

Je ontvangt JUSTICE-tokens en helpt bij het onthullen van "het systematische falen van het rechtssysteem"

Degenen die geld doneren aan AssangeDAO zullen JUSTICE-tokens ontvangen. De tokens zijn nodig bij het bieden op NFT's die zijn gemaakt door Pak, een digitale artiest, en door Assange zelf.

Volgens AssangeDAO.org is de missie van de gedecentraliseerde organisatie "een krachtig solidariteitsnetwerk inspireren en vechten voor de vrijheid van Julian Assange."

Afgezien van het vereffenen van de "juridische kosten" van de WikiLeaks-oprichter, zullen de fondsen ook worden gebruikt om het publiek te sensibiliseren "over het systematische falen van [het] rechtssysteem". WikiLeaks merkte op dat Assange een gevangenisstraf van 175 jaar riskeert voor het onthullen van oorlogsmisdaden.

In een recent interview met Democracy Now zei de broer van Assange dat de "aanklachten tegen zijn broer moeten worden ingetrokken ... Hij zou thuis moeten zijn bij zijn familie."

Ander nieuws is dat Brantly Millegan is afgezet als community steward bij de organisatie achter Ethereum Name Service (ENS). Dit was nadat de ENS-gemeenschap de tweet van Millegan uit 2016 had gevonden waarin negatief werd gesproken over homoseksualiteit, transgenderisme en andere problemen. Hij behoudt echter zijn rol als directeur van True Names Ltd, de juridische entiteit achter ENS.