ETH Exchange-uitstromen op recordniveau - Gaat de Ethereum koers hoger?

 

Meer dan 500 miljoen US dollar in Ethereum (ETH) verliet handelsplatforms, wat aangeeft dat de Ethereum koers de komende dagen waarschijnlijk omhoog kan. De exodus werd waargenomen door IntoTheBlock, een onderzoeksbureau dat zich richt op de virtuele valutaruimte. Volgens het bedrijf bereikte de uitstroom van ETH van grote beurzen dinsdag 180K.

De laatste keer dat Ethereum-beleggers zulke enorme bedragen op één dag opnamen, was in oktober 2021. Destijds steeg de koers van de op een na grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie met 15 procent in minder dan twee weken na de uitstroom. Hetzelfde scenario zal zich nu waarschijnlijk herhalen.

De prijs van ETH zit de laatste tijd in een stijgende lijn, wat samenvalt met de uitstroom. Toen de uittocht werd waargenomen, veranderde de crypto van eigenaar voor ongeveer 2.500 dollar.

Minder dan drie dagen later wordt ETH, op het moment van schrijven, verhandeld tegen meer dan 2.900. Volgens CoinMarketCap is ETH de afgelopen zeven dagen met meer dan 13,6 procent gestegen. Door de winst versloeg ETH Bitcoin (BTC) en andere topmunten in termen van wekelijkse prijsstijging.

ETH Exchange-uitstromen zijn een bullish signaal van beleggers

Chainalysis, een blockchain-analyseplatform, meldde een soortgelijk fenomeen en schatte dat ongeveer 352.300 Ethereum-munten op 15 maart de handelsplatforms verlieten. De waarneming is de grootste van het platform in de afgelopen 180 dagen.

Volgens Chainalysis wordt hoge uitstroom van ETH-beurzen gezien als een bullish signaal van investeerders. Het blockchain-analysebedrijf voegde eraan toe dat crypto-investeerders activa naar handelsplatforms sturen als ze "willen verkopen i.p.v. kopen". Een andere reden waarom beleggers in cryptocurrency activa op beurzen storten, is dat ze deze op de platforms willen opslaan.

Afgezien van massale uitbetalingen van exchanges, hebben ETH-houders opmerkelijke bedragen gestort op stakingsplatforms. Ethereum-investeerders hebben bijvoorbeeld bijna 200.000 ETH gestaked met behulp van Lido, een stakingservice.

Er zijn meer dan 10 miljoen ETH-munten gestaked in afwachting van een proof of stake (PoS)-aangedreven Ethereum-blockchain. Volgens StakingRewards.com wordt het bedrag gestaked op Ethereum geschat op 27,84 miljard dollar, en de beloningen zijn ongeveer 4,81 procent.

Terwijl de uitstroom van ETH-exchanges blijft stijgen, houden DAO's of gedecentraliseerde autonome organisaties die worden aangedreven door het Ethereum-netwerk, de hoogste bedragen aan. Een analyse door DeepDAO, een DAO-analyseplatform, toont aan dat 9,5 miljard USD is in handen van gedecentraliseerde autonome organisaties op zowel Solana als Ethereum.

Aankomende DAO's vermijden Ethereum

Ethereum DAO-treasuries zijn echter goed voor 8,2 miljard USD, terwijl die op Solana de rest in handen hebben.

Op 15 maart kondigde DeepDAO de opname van Solana DAO's op het platform aan. DeepDAO is een in Israël gevestigd bedrijf dat gegevens van gedecentraliseerde autonome organisaties analyseert en verzamelt.

Het platform biedt onderdak aan meer dan 4.800 DAO's. Volgens Eyal Eithcowich, de CEO van het platform, vermijden aankomende DAO's de op een na grootste blockchain. Hij merkte op dat organisaties die worden aangedreven door de concurrent van Ethereum, Solana, diverser zijn.

De engine van Solana kan niet-fungible tokens (NFT's), gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties en al het andere aan dat in een slim contract past.

Gedecentraliseerde autonome organisaties zijn gewoon online gemeenschappen die het bestuur van een project dicteren. De meeste organisaties gebruiken een virtuele valuta om deelnemers te stimuleren en het gedrag van leden te sturen.

Volgens de DeepDAO-manager is het platform van plan om qook organisaties op te nemen die worden aangedreven door andere platforms, zoals Polkadot (DOT).

Vitalik Buterin praat met Time Magazine en neemt een neutrale positie in

Ander nieuws: de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, sprak over crypto in een interview met Time Magazine, waar hij ook op de voorpagina stond. Volgens Buterin kunnen virtuele valuta alleen zinvol zijn als ze correct worden geïmplementeerd.

De mede-oprichter van Ethereum merkte op dat hij zich zorgen maakt over de hoge kosten van het verplaatsen van activa over een gedecentraliseerd platform en over degenen die publiekelijk pronken met hun rijkdom waarvan zij beweren dat ze afkomstig zijn van de handel in digitale activa en NFT's.

Buterin vreesde dat zijn visie bij de lancering van Ethereum was vertroebeld door hebzuchtige acteurs. Hij voegde eraan toe dat de kans groot is dat de meeste dingen die met behulp van blockchain-technologie zijn gebouwd, dingen zijn die "onmiddellijk winstgevend zijn".

De mede-oprichter van Ethereum sprak ook over hoe om te gaan met controversiële problemen die voortkomen uit de gemeenschap. Over het algemeen nam hij een neutraal standpunt in en liet hij de gemeenschap beslissen over zaken die hen aangingen.

Buterin heeft een persoonlijke blog waar hij zijn persoonlijke gedachten deelt over technische upgrades op het op een na grootste blockchain-netwerk. Zo publiceerde hij vorig jaar een post waarin hij mogelijke routes besprak om het netwerk op te schalen.