PayPal stablecoin PYUSD lanceert op het Ethereum netwerk

PayPal logo met PYUSD stablecoin 

Het rijtje met stablecoins wordt aangevuld met een nieuwe munt. Het grote Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal komt met een eigen stabiele munt die gaat handelen onder het symbool PYUSD. De nieuwe stablecoin ontvangt veel aandacht in de crypto industrie en maakt gebruikers en beleggers zeer enthousiast. Zo hopen zij dat dit een volgende stap is in de crypto markt, op weg naar volledige institutionele en commerciële adoptie van cryptocurrencies. 

De nieuwe stabiele munt zal 1 op 1 gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar en zal ondersteund worden door veilige en liquide activa om een stabiele waarde te garanderen. De munt werkt op de Ethereum (ETH) blockchain en is te vinden onder smart contract XXX. Daarmee schaart PYUSD zich in het rijtje met andere stabiele munten die ook op het Ethereum netwerk werken, zoals Tether USD (USDT) en USD Coin (USDC).

PYUSD mogelijk goed voor de ETH koers

Beleggers hopen dat de stabiele munt meer traditionele beleggers kan trekken naar het Ethereum platform. Omdat PayPal al veel consumenten voorziet van digitale betalingen wereldwijd, is de stap mogelijk klein voor deze gebruikers om gebruik te maken van PYUSD en dus cryptocurrency technologie onder handen te nemen. Deze potentiële nieuwe gebruikers zullen hiermee toetreden tot het Ethereum netwerk wat kan zorgen voor een golf aan nieuwe adressen op het netwerk. Het resultaat is mogelijk een sterke toename in het aantal dagelijkse transacties en daarbij dus de vraag naar ETH. Als het gebruik van PYUSD aanhoudt is daarom een ethereum koersstijging niet geheel onrealistisch. 

Miljoenen transacties op PayPal netwerk

Om een beter beeld te krijgen van wat de impact kan zijn van PayPal op het Ethereum netwerk, vergelijken we het aantal transacties dat verwerkt wordt door beide platforms. Momenteel verwerkt het Amerikaanse betalingsbedrijf ruim 40 miljoen transacties per dag. Het bekende altcoin netwerk produceert daarentegen een stuk minder transacties met gemiddeld zo’n 1,1 miljoen betalingen per dag. Dit betekent dat PayPal ruim 36x zoveel transacties verwerkt als Ethereum nu doet. Als slechts 2,5% van de dagelijkse transacties op het PayPal platform migreert naar het Ethereum netwerk zal dit al zorgen voor een verdubbeling van het aantal transacties op het grote blockchain project. 

Ethereum koers licht in het groen na aankondiging PYUSD

De ethereum koers lijkt positief te reageren op de stablecoin ontwikkelingen, zo is terug te zien in Figuur 1. Hierin is de prijs prestatie van ETH te zien over de afgelopen 7 dagen. Het nieuws omtrent de lancering van PYUSD lijkt enig effect gehad te hebben op de Ethereum koers. Zo steeg ETH in de afgelopen 24 uur met 1,6% tot een prijs van boven de $1.860. 

Ethereum koers prestatie in afgelopen 7 dagen
Figuur 1: Ethereum koers prestatie in afgelopen 7 dagen (bron; CoinGecko)