Vitalik Buterin verkoopt mogelijk $1 miljoen aan Ethereum

Oprichter van Ethereum Vitalik Buterin 

Een van de oprichters van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, heeft $1 miljoen aan ethereum verplaatst naar het populaire crypto exchange platform Coinbase. Het gaat in totaal om 600 ETH die met de opmerkelijke transactie gemoeid is. De transactie komt op een opvallend moment nu de populaire altcoin en de rest van de crypto markt in significante problemen verkeren. 

Wat het motief is van Buterin achter de transactie is niet met zekerheid te zeggen. Echter, suggereert de transactie zeer sterk dat de oprichter van Ethereum mogelijk een deel van zijn munten wil verkopen. Beleggers verplaatsen munten over het algemeen naar exchanges om deze van de hand te doen. Wellicht verwacht Buterin dat de markt nog verder zal zakken en probeert hij een deel van zijn vermogen te beschermen middels deze transactie. 

Tweet Watcher.Guru 

X- (voormalig Twitter) gebruiker WatcherGuru is een whale tracker die grote transacties vaak tijdig vermeldt. Ook nu deelde de gebruiker de opvallende transactie van Buterin. Hoewel er een flinke hoeveelheid van 600 ETH gemoeid is met de transactie, staat er op het adres van de oprichter nog steeds ongeveer 3.900 ethereum. Met de huidige koers heeft de wallet van Buterin ruim $6 miljoen aan crypto. 

ETH koers hard onderuit

Het mag duidelijk zijn dat deze week geen goede 7 dagen is geweest voor ETH en andere cryptocurrencies. In de afgelopen week alleen al daalde de munt bijna 9% in waarde. Desondanks presteert de munt beter dan de grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), die zelfs met 10,8% daalde in de afgelopen 7 dagen. Beleggers hopen dat het ergste achter de rug is. Er zijn echter ook analisten die een verdere prijsdaling verwachten. Volgens een on-chain analist is het mogelijk dat ETH zelfs zakt naar $1.000, wat zou betekenen dat de prijs met bijna 40% kan zakken. 

Whale verkoopt ETH vlak voor crash

Een whale verkocht vlak voor de markt crash een flinke hoeveelheid ethereum. Het gaat om 22.000 ETH die de whale overgemaakt had naar Binance waar hij de munten hoogstwaarschijnlijk heeft verkocht voor USDT, een stablecoin. Het lijkt erop dat deze whale de stevige koersdaling al aan zag komen. Om die reden volgen on-chain analisten bepaalde whales, oftewel groot vermogende wallets, met de hoop betere voorspellingen te kunnen doen m.b.t. de korte termijn koersbewegingen in de markt.